Nieuws

Lerarenbeurs aanvragen t/m 15 mei – PO/VO

02 april 2024

Leraren die een opleiding willen volgen aan een hogeschool of universiteit, kunnen ook in het schooljaar 2024-2025 een lerarenbeurs krijgen. Het ministerie van OCW meldt dat daar dan € 65 miljoen voor beschikbaar is (€ 2 miljoen meer dan in het huidige schooljaar). Een lerarenbeurs aanvragen kan van 1 april tot en met 15 mei aanstaande.

De lerarenbeurs is bedoeld voor leraren die een bachelor- of masteropleiding willen volgen naast hun werk. Met de regeling kunnen zij een tegemoetkoming krijgen voor de kosten voor collegegeld, studiekosten en reiskosten. De werkgever van de betreffende leraar kan subsidie krijgen om studieverlof te verlenen.

In het huidige schooljaar 2023-2024 hebben in totaal meer dan 5.300 leraren een beurs toegekend gekregen. Het gaat daarbij onder anderen om leraren in het primair en voortgezet onderwijs met een onderwijsbevoegdheid.

De lerarenbeurs voor het schooljaar 2024-2025 is aan te vragen van 1 april tot en met 15 mei aanstaande via de website van DUO. Leraren die in het lopende schooljaar een beurs misliepen doordat het geld op was, krijgen voor volgend schooljaar voorrang.

Bron: www.vosabb.nl

Scroll naar boven