Vaststelling ziektepercentage

Hoe stelt u het ziektepercentage van een gedeeltelijk zieke werknemer vast? Bij ons bestaat de indruk dat de vaststelling van het ziektepercentage niet door iedereen op dezelfde manier wordt gedaan. Voornamelijk bij werknemers die gedeeltelijk ziek zijn en BAPO hebben.

Aangezien het voor de salariskorting na 1 jaar ziekte van groot belang is dat het ziektepercentage op de juiste manier wordt vastgesteld, willen wij hiervoor de aandacht vragen. Door middel van een voorbeeld geven we hieronder aan hoe het ziektepercentage op de juiste manier berekend moet worden:

Voorbeeld:

Een leerkracht heeft wtf 1,0000, uitgesplitst in 0,7951 regulier en 0,2049 BAPO. Deze leerkracht is langer dan een jaar ziek. Hij werkt inmiddels weer twee dagen per week (0,4636). Dit betekent dat hij voor 1,000 -/- 0,4636 = 0,5364 ziek is (inclusief 0,2049 BAPO). Om het ziektepercentage te bepalen neem je vervolgens de wtf ziek (0,5364) / wtf totaal (1,0000) * 100% = 53,64%.

Mocht u nog vragen hebben over de vaststelling van het ziektepercentage dan kunt u uiteraard contact opnemen met uw medewerker BMO.

Bron: CABO

YOUFORCE


Geef uw mutaties digitaal aan ons door



Meer


PROACTIVE


Wij ontzorgen u middels digitale factuurverwerking



Meer


NIEUWSBRIEF


Meld u aan voor de nieuwsbrief, dan blijft u op de hoogte



Meer


SPREEKUUR


Meld u aan voor het ABP spreekuur



Meer


KWALIFIER


Cabo maakt deel uit van Kwalifier









Meer