UWV controleert weer op sollicitatieactiviteiten

Mensen met een ww-uitkering zijn ondanks het coronavirus nog steeds verplicht om te solliciteren. Dat betekent dat zij 4 sollicitatieactiviteiten per 4 weken aan het UWV moeten doorgeven. Tenzij andere afspraken zijn gemaakt. De coulance die tijdelijk gold als gevolg van de coronacrisis is er per 1 januari 2021 niet meer.

 

Controle sollicitatieplicht

De coronacrisis heeft veel invloed gehad op vraag en aanbod van werk. Hierdoor konden mensen met een ww-uitkering vaak veel moeilijker sollicitatieactiviteiten verrichten. Het afgelopen half jaar is het UWV coulant geweest als een oud-werknemer geen of onvoldoende sollicitatieactiviteiten doorgaf? Maar vanaf januari 2021 controleert het UWV weer of zij voldoende en goed solliciteren. Onvoldoende activiteiten zullen dan weer gevolgen hebben voor de ww-uitkering.

 

Kansen en ondersteuning

‘Er zijn nu meer mensen zonder werk. Ook in beroepen en bedrijven waar eerder voldoende werk was. Toch zijn er ook kansen. Er zijn veel mensen nodig in bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs en in de techniek.’ Zo stelt het UWV. Als een werknemer om- of bijscholing in één van die richtingen wil volgen, kan het UWV daar soms bij helpen. Ook werkgevers doen er verstandig aan de komende tijd meer in te zetten op scholing om de arbeidsmobiliteit van hun werknemers op peil te houden.

 

Bron: www.salarisnet.nl

Zoeken
Laatste Nieuws
CABO Ondersteunt