Recht op transitievergoeding?

Vraag:
Een medewerker is vanaf 1 september 2018 in dienst. Op 31 maart 2020 beëindigt ze haar dienstverband op eigen verzoek. Vanaf 1 mei jl. komt ze echter opnieuw in dienst voor bepaalde tijd tot en met 31 december 2020. Heeft ze recht op transitievergoeding en over welke periode?

 

Antwoord:
Een werknemer die zelf ontslag neemt, heeft geen recht op transitievergoeding. Tenzij de ontslagname vanwege ernstig verwijtbaar gedrag van de werkgever is.

Als werkgever en werknemer twee arbeidsovereenkomsten achter elkaar hebben waar niet meer dan zes maanden tussen zit, telt de duur van de eerste arbeidsovereenkomst ook mee voor de berekening van de transitievergoeding bij het einde van de tweede arbeidsovereenkomst. Daarbij zijn er geen voorwaarden gesteld aan de manier waarop de eerste arbeidsovereenkomst is geëindigd.

In deze casus, is er bij het einde van de nieuwe arbeidsovereenkomst recht op transitievergoeding. De duur van de eerste arbeidsovereenkomst telt mee voor het berekenen van het bedrag. De periode tussen de twee overeenkomsten telt hierbij niet mee.

 

Bron: www.voion.nl

Zoeken
Laatste Nieuws
CABO Ondersteunt