Let op met vermeldingen in gemeentegids!

Dit jaar zijn er weer tal van facturen binnen gekomen die betrekking hebben op vermeldingen van scholen in plaatselijke gemeentegidsen. De werkwijze van de bedrijven die hierachter zitten is als volgt; ze bellen bij voorkeur op momenten waarop je druk bent. Vooral rond de vakantietijd (zomer/kerst/voorjaar).

Wees op je hoede met wat je zegt. Er loopt vaak een geluidsbandje mee. Dit wordt van te voren niet altijd gemeld. Deze geluidsopname kan worden gebruikt als het geven van akkoord voor het plaatsen van een vermelding in de gemeentegids.

Een dringend advies is om na zo’n telefoontje altijd de e-mail in de gaten te houden. Denk daarbij ook aan het spamfilter. Na zo’n gesprek wordt er namelijk een e-mail gestuurd. Ze bevestigen daarin de afgesproken plaatsing en sturen een pdf-voorbeeld mee als bewijs. Belangrijk is dan ook hierop meteen te reageren en de opdracht in te trekken. Ze gokken erop dat deze e-mail wordt gezien als advertentie en je er dus te laat op reageert. Er worden ook andere voorwaarden dan gebruikelijk gehanteerd; 8 in plaats van 14 dagen bedenktijd. Voor je het weet zit je dus voor een jaar vast aan deze plaatsing.

Mocht je onverhoopt toch te laat zijn, zeg het contract dan meteen op. Vaak is er een maand opzeggingstermijn. De plaatsing wordt anders namelijk stilzwijgend verlengd.

Om elk jaar opnieuw zo’n vermelding te verkopen worden andere bedrijfsnamen gebruikt terwijl het in principe hetzelfde bedrijf betreft. Het vestigingsadres is identiek.

Alert zijn is dan ook het devies!

Bron: CABO

Zoeken
Laatste Nieuws
CABO Ondersteunt