Invoerdatum 1-8-2021 voor Modernisering Pf niet haalbaar

Het bestuur van VfPf heeft helaas moeten concluderen dat 1 augustus 2021 als invoerdatum voor de Modernisering Participatiefonds (Pf) niet meer haalbaar is.

 

Behandeling na verkiezingsreces

De Modernisering Pf is afhankelijk van de ingangsdatum van de nieuwe wetgeving. Al enige tijd wacht het wetsvoorstel op behandeling in de Tweede Kamer. Het kabinet is inmiddels demissionair en de coronacrisis legt een grote druk op de agenda. De behandeling van het wetsvoorstel is uitgesteld tot na het verkiezingsreces en wordt pas vanaf 8 april hervat.

 

We moeten de invoering van de Modernisering Pf daarom uitstellen. Immers, als het nieuwe Reglement Pf per 1 augustus 2021 in gaat dan hebben de schoolbesturen 4 maanden voorafgaand, per 1 april dus, al te maken met de inspanningsverplichting die kan gelden voor verlaging van de eigen bijdrage aan werkloosheidskosten. De wetsbehandeling is op die datum nog niet afgerond.

 

Nieuwe invoerdatum nog niet bekend

Op dit moment kunnen we nog geen nieuwe datum voor de invoering bepalen. Het bestuur van VfPf gaat hierover verder in gesprek en hoopt eind maart duidelijkheid te kunnen geven.

 

Wij willen graag starten met de nieuwe werkwijze die een positieve bijdrage gaat leveren aan kostenvermindering voor de sector en behoud van personeel. Bestuur en sociale partners blijven hun best doen om behandeling van het wetsvoorstel te bespoedigen.

 

Wat betekent dat voor schoolbesturen?

Voorlopig verandert er niets aan het proces om werkloosheidskosten vergoed te krijgen. Het Reglement Pf in zijn huidige vorm blijft geldig.

 

Lees meer over de veranderingen door de Modernisering Pf

Informatie over de inhoud van de modernisering, zoals de beëindigingsgronden en de inspanningsverplichting, vindt u hier: vfpf.nl/modernisering. De antwoorden op de meest gestelde vragen over de Modernisering leest u in de Q&A.

 

Staat uw vraag daar niet tussen? Vragen die te maken hebben met de Modernisering Pf kunt u stellen via ons speciale e-mailadres: vraaghetons@vfpf.nl.

 

Bron: www.vfpf.nl

Zoeken
Laatste Nieuws
CABO Ondersteunt