Ik word werkloos. Wat nu?

U bent werkzaam in het primair onderwijs, maar uw werkgever beëindigt uw dienstverband. U krijgt dan niet alleen te maken met het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), maar ook met het Participatiefonds. Het Participatiefonds betaalt de uitkeringskosten van onderwijspersoneel en helpt bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Met wie krijgt u te maken?
Als uw dienstverband wordt beëindigd, kan het zijn dat u recht hebt op een werkloosheidsuitkering (WW). Deze uitkering kunt u aanvragen via www.werk.nl. Dit is een website van UWV. Wanneer UWV vaststelt dat u voor een uitkering in aanmerking komt, ontvangt het Participatiefonds hiervan binnen enkele weken bericht. Het geld voor de uitkeringen van onderwijspersoneel komt namelijk uit dit fonds. Alle scholen in het primair onderwijs dragen hiervoor premies af. Als een school kan aantonen dat ze haar best heeft gedaan om te voorkomen dat een medewerker moet worden ontslagen, vergoedt het Participatiefonds de uitkeringskosten.

Mogelijk komt u ook in aanmerking voor een bovenwettelijke uitkering. Deze kunt u aanvragen bij WWplus (voor heen KPMG).

Wat doet het Participatiefonds?
Zodra het Participatiefonds bericht heeft gekregen van UWV, bepaalt het fonds of u in aanmerking komt voor hulp bij het zoeken naar werk. Dat hangt onder andere af van de duur van de uitkering. Wie langer dan een jaar en voor meer dan 16 uur per week recht heeft op WW, krijgt begeleiding van het Participatiefonds. U ontvangt vanzelf een uitnodiging voor een voorlichtingsbijeenkomst.

Wie korter dan een jaar recht heeft op WW komt niet in aanmerking voor begeleiding, maar kan wel met vragen en voor advies terecht bij het Casemanagement Re-integratie van het Participatiefonds. Ook in dit geval krijgt u bericht.

Onderwijsvacaturebank
Verder kan iedereen die op zoek is naar een baan in het primair onderwijs in de Onderwijsvacaturebank van het Participatiefonds gratis naar vacatures zoeken. Hierin staan zowel vacatures voor onderwijzend personeel als voor onderwijsondersteunend personeel en management/directie. Werkzoekenden kunnen ook hun cv in de vacaturebank plaatsen, zodat scholen hen gemakkelijk kunnen vinden. Via www.onderwijsvacaturebank.nl/ kunt u een persoonlijke pagina aanmaken, waarmee u gemakkelijk en snel kunt solliciteren. Wie zich opgeeft voor de gratis e-mailservice ontvangt regelmatig een overzicht van nieuwe vacatures.

Brochure

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. Vraag dan naar de medewerker BMO van uw school.

Bron: www.participatiefonds.nl

 

YOUFORCE


Geef uw mutaties digitaal aan ons doorMeer


PROACTIVE


Wij ontzorgen u middels digitale factuurverwerkingMeer


NIEUWSBRIEF


Meld u aan voor de nieuwsbrief, dan blijft u op de hoogteMeer


SPREEKUUR


Meld u aan voor het ABP spreekuurMeer


KWALIFIER


Cabo maakt deel uit van Kwalifier

Meer