Advieswijzer doelgroepregister

Om snel inzicht te krijgen welke financiële regelingen er zijn als de werkgever iemand in dienst neemt of heeft die in het doelgroepregister staat, is er de Advieswijzer doelgroepregister op uwv.nl.

Om de Advieswijzer doelgroepregister goed te kunnen gebruiken, moet u weten of de werknemer, een sollicitant, uitzendkracht of gedetacheerde werknemer in het doelgroepregister staat.

U kunt via het UWV werkgeversportaal op twee manieren opvragen of iemand in het doelgroepregister staat: met zijn burgerservicenummer of met uw loonheffingennummer.

Wie staan er in het doelgroepregister? 

In het doelgroepregister staan onder meer alle personen die onder de banenafspraak vallen. Om de privacy van mensen in het register te beschermen, kan alleen gericht worden opgevraagd of de werknemer, een sollicitant, uitzendkracht of gedetacheerde werknemer in het register is opgenomen. Er wordt geen andere informatie gegeven.

Ga naar de Advieswijzer doelgroepregister

Niet in doelgroepregister? 

Als de werknemer of sollicitant niet in het doelgroepregister staat, dan kan het zijn dat hij wel recht heeft op registratie, maar dat hij nog niet is opgenomen in het doelgroepregister. UWV krijgt de gegevens namelijk ook van derden en deze gegevens worden periodiek geactualiseerd. Bekijk daarom regelmatig het doelgroepregister op het werkgeversportaal zodat u altijd de meest actuele informatie ontvangt.

Het is ook mogelijk dat deze werknemer of sollicitant niet in aanmerking komt voor de banenafspraak.

Bent u op zoek naar werknemers die onder de banenafspraak vallen? Dan kunt u gebruikmaken van de kandidatenverkenner banenafspraak op werk.nl.

Meer informatie op UWV.nl: Werknemer heeft Wajong-uitkering of valt onder Paricipatiewet

Bron: http://www.salarisnet.nl/

Zoeken
Laatste Nieuws
CABO Ondersteunt